Ảnh hưởng của xử lý chiếu xạ liều thấp kết hợp bao gói đến chất lượng và khả năng bảo quản của chôm chôm Java
Main Article Content
Tóm tắt
Article Details
Tài liệu tham khảo
[1]. Fan X., Niemera B. A., Matthesis J. P., Zhuang H., and Olson D. W., 2005. Quality of fresh-cut apple slices as affected by low-dose ionizing radiation and calcium ascorbate treatment. Journal of Food Science, 70(2), 143 – 148.
[2]. Federal R., 1998. Rambutan, longan, and litchi from Hawaii. Rules and regulations (67): 41155-41157.
[3]. Follet P. A and Suzanne S. S., 2000. Comparison of rambutan quality after hot forced-air and irradiation quarantine treatments. HortScience (7): pp. 1315-1318.
[4]. Horak C. I., Adeil Pietranera M., Malvicini M., Narvaiz P., Gonzalez M., and Kairiyama E., 2006. Improvement of hygienic quality of fresh, pre-cut, ready-to-eat vegetables using gamma irraditation. In Proceedings of a final research coordination meeting organized by the Joint FAO/IAEA Programme of Nuclear Techniques in Food and Agriculture and held in Islamabad, Pakistan, 22-30 July 2005(pp.23-40). Vienna: International Atomic Energy Agency.
[5]. Landrigan M., Sarafis, V., Morris S. C., and McGlasson W. B., 1994. Structural aspects of rambutan (Nephelieum lappaceum) fruit and their relation to posttharvest browning. J. Hort Sci (69): pp. 571-579.
[6]. Molins RA., 2001. Food irradiation: Principles and applications. Printed in the United States of America, pp. 1-69.
[7]. Nguyễn Minh Thủy và Trương Công Hà, 2012. Xây dựng mô hình đánh giá chất lượng chôm chôm ứng với các điều kiện xử lý khác nhau sau thu hoạch tại Tỉnh Bến Tre. Báo cáo Hội nghị Khoa học Nông nghiệp tại Trường Đại học Cần Thơ
[8]. O’Hare T. J, 1994. Low temperature and controlled atmosphere storage of rambutan, Postharvest Bigology Technology (4): pp. 147-157.
[9]. Yingsana P., SrilaongV., Kanlayanarat S., Noichinda S., McGlasson W. B., 2008. Relationship between browning and related enzymes (PAL, PPO and POD) in rambutan fruit (Nephelium lappaceum Linn,) cv. Rongrien and See-Chompoo. Postharvest Bigology Technology (50): pp. 164-168.